Well my name's not Alice but I know how she felt
When her world started turning into something else

cuties

"some of the most beautiful things are unexpected (kind of like you)"

torstai 14. maaliskuuta 2013

Who am I?


 musta varmaan tiiätte jo superpaljon, mutta kertaus on opintojen äiti eiku mitä

Kuka olen?
Ruudun takaa kurkkii punertava hiuspehko sekä vihreät silmät, ja näppäimiä näpyttelee sateenkaaren väreissä loistavat kynnet. Tyttö kutsuu itseään Aliceksi, sillä ei koe kuuluvansa tähän maailmaan, sillä hänen ajatukset eivät tunnu mahtuvan sinne. Tyttö ei kuitenkaan ole Alice, eikä edes Liisa, vaan hänellä on niinkin tylsä oikea nimi kuin Sanna.
Alice on se tyttö, jota ei kiinnosta mitä ajattelet hänestä, mutta silti hän tahtoo kuulla mielipiteesi. Alice on iloinen ja surullinen, ja suurimman osan ajastaan hän pohtii miten se on mahdollista. Ihmiset sanovat että Alice puhuu liikaa, mutta joku joskus sanoi ettei se aina pidä paikkaansa. Alice on tyttö joka ei anna anteeksi pyytäessäsi sitä, vaan silloinku häntä itseään huvittaa. Monet kuvittelevat Alicen puhuvan itsestään paljon, ja tottahan sekin, mutta kuitenkin hän salaa niin paljon, että muut turhautuvat häneen. Jos haluat oppia tuntemaan Alicen, lue rivien väleistä ja pakota hänet kertomaan totuus, muuten et pitkälle pötki.
Jos etsit Alicea kaninkolosta, et tule häntä löytämään. Etsi Kirjastosta. Mene kirjahyllyjen lomasta paikkaan, jossa on pehmeitä penkkejä ja suuret ikkunat joista valo kajoaa hänen hiuksiinsa saaden ne leiskuamaan punaisina. Punapäällä saattaa olla kädessään vanha ränsistynyt novelli, juuri hyllyyn pistetty Manga-sarjakuva, tai ehkä hänellä onkin kädessään kynä ja piirrustusvihko. Hiivi hänen taakseen ja voin vannoa, että hän ei huomaa sinua, sillä hänellä on joko kuulokkeet korvissaan tai hänen ajatuksensa ovat muuten muualla. Jos kutsut Tyttöä nimellä tai napautat häntä olkapäälle, hän huudahtaa yllätyksestäja ehkä lyö sinua.
 Jos Alice ei olekkaan kirjastossa, suosittelen sinua kävelemään hänen kotiinsa. Älä etsi pihalta, hän ei ole siellä. Älä etsi keittiöstä, hän vie ruokansa piiloon muilta. Älä etsi olohuoneesta, sillä hän tykkää olla samassa huoneessa Äitinsä ja isäpuolensa kanssa. Etsi hänen huoneestaan. Siellä hän makaa romun keskellä ja makaa nenä kiinni tietokoneessa, tai istuu kirjoituspöytänsä ääressä maali tahroja naamassaan. Et ehkä pääse Tytön huoneeseen, sillä voin vaikka vannoa että kun vihreät silmät huomaavat sinut, hän alkaa paiskoa sinua tavaroilla. Päällesi saattaa lentää tavaroita teroittimista tuoleihin. Jos hänen huoneensa on selaisessa kunnossa että normaali ihminen pystyy siellä hengittämään, ja/ tai hän rakastaa sinua tosi paljon, Alice ehkä päästää sinut sinne pieneksi ajaksi.
Mitä tahdot vielä tietää tytöstä näidenkin raapustusten takana? Pieniä yksityiskohtia tämän eämästä, vai kenties tämän ihmissuhteistaan? Aluatko tietää hänen kynsiensä muodon, tai sukkalaatikon sisällön? Haluatko kuulla hänen elämäntarinansa, vai kenties haluat hänen tukkia suunsa? Kysy mitä haluat, vannon että hän vastaa 100% totuuden mukaisesti, sillä tuo tyttö ei valehtele.

 
I’m sorry for never giving you an explanation. 
I’m sorry for wasting so much time holding things back 
when I could have been holding you instead.
 I’m sorry that it’s so much easier for me to write you shitty poetry 
on pieces of scrap paper then to tell you these things face to face,
 and I’m sorry that I broke things irreparably.

 -Alice-

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

BURMA


Kuvia perjantailta, Mun laukun sisältö ja Blogin nimi
kiitti jälleen ihmisille näiden kuvien takana
mitäh.


 12. Laukun sisältö:
Mun jätti penaali, lompakko, silmälasikoppa, kertakäyttölusikka, kampa, kuoulu kirjoja, paperilappusia, luonnosvihko, nenäliinoja, hanskat, bussikortti, aurinkolasit, avaimet, laskin ja kuulokkeet. hyvin mahtuu mun laukkuun XD

 Tänään meillä oli koulussa Väittelykisojen karsinnat, jotka mun osalta meni ihan penkin alle XD menin sekaisin olinko puolesta vai vastaan ja sitte aloin änkyttää. jes mä! pääsin jouduin kuitenkin Varajäseneksi siihenkin soppaan. toivotaan vaan ettei huomenna kukaan oo kipee! Huomenna on sitten Finaali siihenkin Uotilankoulussa.
 Huomenna on myös Teema päivä! pitää pukeutua 80-luvun muotiin sen kunniaksi, että on enää 80 päivää koulua jäljellä. siitä sitten lähetään kohti 70 lukua, ja sitten 60 luku jne. Oon oikeesti tosi ilonen, kun ihmiset on soittanut jopa mulle kotiin että "millasii vaatteita 80 luvulla pidettiin" ja moni on kysynyt facessa tai kasvotusten. se tuntuu tosi kivalta.
Ite aattelin pukeutua 'New wave'-tyylisesti, mikä on punk-rock-yms tyylinen muoti! mulla ei oikeestaan oo sellasia vaatteita, mutta voihan aina soveltaa.

mun huominen 80-luku meikki :)

13. Blogin nimi

eli mun blogin nimi on A Paper Rose, (minkä toivottavasti olette huomanneet jo) mikä ilmiselvästi viittaa Alice in Wonderlandiin, mutta sillä on myös muita merkityksiä.
Paper siis tarkoittaa paperia, joka johtaa ajatuksen kirjoittamiseen ja piirtämiseen, joita kumpaakin rakastan mielettömästi. Sana Rose on siis suomeksi Ruusu, jonka yhdistän minulle tärkeään ihmiseen, johon keltaiset ruusut liittyvät merkittävästi.
Blogin nimi tulee siis kolmesta asiasta mitä rakastan eli Alice in wonderland, joka toimii blogini teemana, taide ylipäätään, ja rakkaus perheeseeni/ystäviini.
En miettinyt blogin nimeä kauaa, vaan tykästyin siihen vähänkuin välittömästi. :'D


"I am so trembling afraid of my own insanity 
that I sometimes write mainly to prove to my own satisfaction 
that I can keep entirely off that dangerous ground." 


-Alice-

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Useimmin kysytyt ja päivä 11


Ajattelin tehä tälläsen postuksen missä vastaan kysymyksiin joita mulle useimmiten lähetetään, koska alan kyllästyä niiden samojen kysymyksiin vastaamiseen. kommentoimisessa ja kysymisessä ei todellakaan mitään väärää ole, se on jopa hyvin suotavaa!
mutta tässä näitä kysytyimpiä kysymyksiä

Tumblr_lol9gqaapu1qcigw1o1_1280_large

"Ootko sinkku?"
tähän vastaan postauksen lopussa haasteen merkeissä :)

"Ootko ihastunut? Kehen?"
Kyllä olen ihastunut, enkä tosiaan ala kertomaan keheen. ihan muidenkin ihmisten yksityisyyden vuoksi, ja muutenkin. :)

"Tykkäätkö tästä henkilöstä?"
mulle tulee siis usein kommenttia, että "tykkäätkö tämän ja tämän nimisestä pojasta?" ja vastaus on aina sama, en kerro. osut oikeaan tai et, en sitä sinulle paljasta rakas ystäväni :)

"Mistä ostat sun vaatteet?"
ihan normi kaupoista. H&M, Ginatricot jne jne. Mun perhei ei oo kauheen varakas, niin hinta vaikuttaa tosi paljon mun ostoksiin. Yritän vaan vältellä sellasii vaatteita joita ihan kaikilla vois olla, ja yhdistelen vaatteeni oikein :D 

"Ootko Lesbo?"
En laske itseäni Lesboksi, mutta mua ei oikeestaan huvita luokitella itteäni mihinkään. mitä väliä sillä on kehen ihastun? Mua ei kiinnosta pätkänvertaa ootko Tyttö, Poika, Poika vaginalla, tyttö peniksellä tai mitään muuta vastaavaa, kunhan sun persoona 'korvaa' sen kaiken. (myönnän että vedän rajani eläimiin etc. XD) jos joksikin mut pitäisi luokitella, niin kai mä sitten olen Panseksuaali


Tumblr_le63vq3fix1qzxujmo1_500_large"Miksi sulle tuli niin vääristynyt asenne ruokaan?"

Ei sitä varmaan koskaan tiiä. Halusin laihtua, koska mua haukuttiin enkä tuntenut tulevani hyväksytyksi sellaisena kuin olen.

Millon otit huulikorun? sattuko?
mulla on ollut tää jos yli 14 kuukautta, otin sen needlepointissa täällä Raumalla. Musta se sattu 100 kertaa vähemmän kuin korvakorujen laitto, koska sitä ei ammuta vaan tuikataan neula läpi :D eniten sattuu kun käyt vaihtamassa pienemmän tapin ja se pallo laitetaan tiukkaan kiinni XD

"Miten pystyt kertoon sun blogiin kaikkee niin henkilökohtasta?"
koska mua ei kiinnosta paskaakaan mitä muut musta ajattelee :) oon oma itteni, ja jos se on jollekulle ongelma niin ei tartte lukea mun logia. niin se vaan menee. + ajattelen et kun julkasin ton kroppa postauksenkin niin ehkä se auttaa jotakuta tajuumaan et se on kaunis sellasena kuin se on.

"Miten pystyt olee niin avoin ja ilonen?"
no tohona avoimuuteen on synä just se et I don't give a fuck. en välitä että ihmiset kattoo kieroon kun nauran kovaan ääneen, tai oudoksuvista kasvoista ruokalassa kun puhun (kovaa koska olen Sanna) siitä että Dumledore on homo. En vaan välitä.
Iloinen olen koska en nää syytä olla surullinen. tai syitä olisi monia, mutten jaksa jäädä kiinni niihin kun maailmassa on kuitenkin niin paljon hyvää. se ei kuitenkaa tarkoita, ettenkö koskaan olisi surullinen tai vihainen. olen kyllä, mutta se ei oo oikeen mun juttu.
522360_475052449178781_481087667_n_large


Päivä 11. ASDFGHJKL
en käsittänyt oikeastaan tehtävän antoa. pitäisik mun keskustella siitä miten sinkku olen. no olen hyvin sinkku. niin sinkku kuin ihminen voi olla voin jopa sanoa :D ajattelin nyt lisätä tähän syitä, miksi omasta mielestäni olen sinkku
miksi mä oon  sinkku? 


mä mumisien 
se on kuulemma tosi ärsyttävää, ja yritän parantaa itteäni siitä :p

nauran liian kovaa ja korkealta 
Toisia ihmisiä tää ärsyttää todella paljon, ja toisia ihmisiä se ei tunnu haittaavan? weird

Oon sotkunen ihminen
en siivoo muutakun sittenkun on pakko =fukai XD

One Direction 
Niinkuin moni varmaan tietää, mä oon hallitsemattoman pakkomielteinen kyseiseen bändiin, eikä se taida olla kovin 'viehkeää', että kuolaan viiden brittipojan perään #SorryNotSorry

 Oon sekopää
teen typeriä ja outoja asioita, joita kovin usea ei ymmärrä
 
Ujous
 en mene mihinkään jos pyydetään, en puhu mielelläni kenellekkään, en syö kenenkään nähdessä, enkä koske kehenkään ellei ole pakko.  
 
 552472_375135425886628_1732869468_n_large
 
Luova hulluus
Voin sulkeutua omaan huoneeseeni kymmeneksitunniksi piirtämään, kirjottamaan tai maalaamaan. Kukaan ei sillon saa muhun minkään näköstä kontaktia, ja musiikki on niin kovalla että tuskin se olis mahdollistakaan.

oon aika Bitch
tai aika paljon. Dissaan toisia ja vittuilen, koska oon kauhea ihminen (tiedostakin sen vielä)

Oon itsepäinen 
ei anneta periksi ellei ihan väärässä olla! XD

on hyvä kiertelemään asioita
ymmärtäkööt ketkä ymmärtää :'D
 
puhun ihmisten päälle
mikä on todella ärsyttävää. yritän päästä eroon tästä ominaisuudesta, koska se ärsyttää mua ittänikin jo niin paljon.
It's okay to say you've got a weak spot 
You don't always have to be on top 
Better to be hated than loved, loved, love for what you're not 


-Alice-

ps. PitchPerfect=mahtavin elokuva aikoihin. istuin kokoleffan yksin tyhjässä elokuvateatterissa laulaen ja tanssien!

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

"I'm gonna finish him like cheesecake"
Eikäh, huomenna taas koulua. Ens viikosta tulee taas 'kiireinen' kaikkinen kouluhommien, elokuvien ja siivoomisen keskellä. Huomenna menen leffaan kattomaan sen Pitch Perfectin, jota oon odottanu tosi kauan! Toivottavasti siellä ei oo ihan hirveesti porukkaa, vaikka se onkin ensi-ilta.. kai sieltä silti yhdelle ihmiselle istumapaikka löytyy! :D

Tumblr_mjfffve6yc1s1cpdyo1_500_large

Keskiviikkona meillä on väittelykilpailu, johon en tahtoisi osallistua. muuten kyllä tykkään siitä, muttakun aiheet ovat enemmän kuin huonoja (+ en ole hyvä siinä). Mitä teen jos joudun vastustamaan homo avioliittoja? vastaus: yritä väittää vastaan mutta epäonnistun koska en pysty perustelemaan :'D no ehkä selviän.
One-direction-niall-horan-tired-concert-just-leave-me-here-to-die_large

En kirjoittanut haastetta eilen, sillä se oli omlla tavallaan tylsä. teen tälleen varmaan aika useasti, että yhdistän 2 haastepäivää.


9. viisi outoa asiaa joista tykkään

 1. Englannin kielisten tarinoiden vuorosanojen lukeminen ääneen.
mun mielestä se on vaan hauskaa, ja opettaa mua lausumaan sanat oikein :D

2. Se et ihmiset käyttää mun nimeä keskustelussa.
jos sitä miettii niin useat ei oikeesti tee niin

3. se et ihmiset varaa mut johonkin asiaan mukaan
mitä kauemmas ajassa, sen paremmalta se tuntuu. "voitko olla ens viikolla?" "tuut sit kahenviikon päästä taas" "tuu ens kesänä meijän kans sinne" "sitku ollaan aikusii niin tehään tollee". se on oikeesti tosi kivaa :D

4. jos joku sanoo "tää ihanku Sanna"
tai jos ihmiset ihmettelee miksi teen jotain niin selityksenä ne sanoo "koska se on Sanna"
jos siis joku asia muistuttaa mua

5. Jos kuulen toisen äänestä että se hymyilee
en tiiä voiko sen kuulla, mut näin asia on.

10.täydelliset ensitreffit

tbh, en ikinä haluis sellasii perus treffejä et eka mennään vaikka keilaamaan ja sitten italialaiseen ravintolaan syömään. ei, ei ikinä.
Parhaat treffit olis huvipuistossa. Miettikää nyt. Sun ihastuksen kanssa vuoristoradassa ja jos sua alkaa pelottaa voit ottaa sen kädestä kiinni. tai jos sua ei pelota, voit ottaa sen kädestä kiinni, nostaa kummankin kädet ilmaan ja kirkua. Voisitte pelasta kaikkii pelejä, ja (niin klisee kun se onkin) voittaisitte ison pehmolelun jota kumpikaan ei jaksa kantaa, mut haluu pitää.
mun mielestä se olis loistavaa.


I don’t believe in Hollywood type of loves. I just don’t. I believe in reason, not destiny. Destiny is some kind of compromise people make with their own lives. It is a green card, a declaration of the fact that they are innocent. 
It was destiny, no one had to do anything with that, it was written in the stars, I’m not the one to blame because my life is a failure. I can’t think like that. 
It only made my blood boil in an itchy way that urged me to move on, fight more. I never thought of my life as some sort of weird drama, I not a character. I’m a realist. I know that I have to fight for everything I want, no questions, no second thoughts.

-Alice-